HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Afgelopen najaar bleek bij de vele wedstrijden die bij Zoutelande gevist werden dat het opgespoten zand behoorlijk aan het verdwijnen is.

Dat heeft voor de sportvissers als gevolg dat de gevreesde "Kleirand" weer bloot komt.

In en aan deze rand hangt al voor honderden euro's aan lood, haken en onderlijnen, en valt er op sommige plaatsen niet meer te vissen. Wanneer je een gevlochten lijn van meer dan 20kg trekkracht twee keer op rij aftrekt dan mag je dat gerust stellen vind ik. 

De kleirand zelf kunnen we als sportvissers niks aan veranderen, dat is werk voor Rijkswaterstaat, maar aan de berg lood en onderlijnen die er in hangen kunnen we wel wat doen.

In de sportvisbladen en op diverse hengelsport websites word het vissen met dunne lijnen aanbevolen. Dit vanwege werpafstand, het minder stroming pakken en nog meer, op zich goede,  redenen.

Vist u echter ergens tussen het  Aardappeldal en Dishoek, VERGEET DIT DAN.

Normaal is het zo wanneer men 3 a 4 keer alles heeft afgetrokken dat er overgeschakeld wordt op dik nylon, of gevlochten draad. Als je dit hier doet, dan sta je in je eigen rommel te vissen, en wordt het steeds moeilijker om datgene wat je hebt ingegooid weer het water uit te krijgen.

Keer het daarom om, en begin met een gevlochten draad van 12kg of meer trekkracht. (er zijn leden in onze club die met een 20kg lijn beginnen). Pas wanneer je hiermee verschillende keren je onderlijn op het droge hebt gehaald kun je er over denken om lichter te gaan vissen.

Op deze manier zult u zien dat u minder verspeelt, en dat de stranden langer "schoon", dus beter bevisbaar blijven.