HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Dik verdiend wereldkampioenschap!

Nu we met een goed gevoel weer thuis zijn gekomen willen we in een terugblik nog terugkijken op ons afgelopen wk en de uitslagen van onze eigen doorgeven voor wie de link op internet ( ffpmborddemer.com ) niet kon vinden. Het is weer een super WK geweest met niet alleen een wereldtitel voor het team, maar ook de derde plaats voor (Kristiaanbons), de vijfde plaats voor Kees, de zevende voor Marco,de achtste voor Lennard. Matthijs eindigde in het midden van de deelnemersveld, maar heeft belangrijke punten binnengehaald op dagen dat anderen een off-day of een slechte plaats hadden! Eigenlijk kunnen we terecht opmerken, dat deze titel het resultaat is van een sterk collectief, gesmeed door enthousiasme en kennis van de coaches Frank en Henri! Het SPRO/Sportvisserij Nederland team is al jaren een topper in het vissen in de zuidelijke  landen. Het bewijs daarvan zijn de derde plaatsen in 2011 (Italië) en 2013 (Spanje) en de dubbele wereldtitel (team en individueel Jeromy van Houdt) in 2012 in Montenegro. Ook daarvoor zijn in de laatste 15 jaar al vele podiumplaatsen behaald. Een gevolg van het uitstekend oppakken van het beleidsplan, dat de intussen overleden bestuurslid dhr.  Dick Enkelaar binnen Sportvisserij Nederland heeft opgezet. Intussen behoort Nederland tot de beste drie landen in de ranking van het junioren kustvissen, misschien wel de nummer één op dit moment!!!!!!!

In onze magazines “Zeehengelsport” en “HetVisBlad” komen we nog wel terug op hoe wij aan de top gekomen zijn met de voorwaarden om als team optimaal te kunnen presteren. Ook zullen we belichten hoe je aan de Franse Atlantische kust gericht op zeebaars en harder kunt vissen. Interessant voor wie tijdens zijn vakantie voor zeker vis wil vangen op deze prachtige uitgestrekte stranden.

We willen zeker onze sponsor SPRO Sports Professionals nogmaals bedanken, want sinds zij ons team sponsoren en ruimhartig voorziet van de beste hengelsport- materialen, zes jaar geleden, zijn wij niet meer uit de top drie geweest! Ook Sportvisserij Nederland verdient een pluim, omdat zij het mogelijk maken dat wij elk jaar weer het wereldkampioenschap kunnen bezoeken. Namens het team nogmaals hartelijk bedankt!

Volgend jaar is het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren in ons eigen land, op de stranden van het kustplaatsje Domburg, een gelegenheid om aan onze supporters te laten zien hoe je toewerkt naar een topprestatie. Op voorhand zeggen we niet dat we opnieuw wereldkampioen worden, maar we behoren samen met onze Engelse vrienden tot de kandidaten!

Op de foto: De wereldkampioenen na de prijsuitreiking

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Henri Karremans