HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Thailand, een land van onbeperkte mogelijkheden.

Wie denkt aan vissen in het buiteland, denkt niet gelijk aan Thailand. Toch ging er tijdens de 3 weekse backpackreis een reishengel mee. Na de landing op Bangkok ben ik snel vertrokken richting het noorden. Pai was het perfecte hippie-dorp om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Een engelsman Dave had hier een piranha vijver, waarin enkele vissen zaten die je eigenlijk liever niet vangt. Het was er helaas niet druk, dus had ik de hele vijver voor mezelf. Als aas kreeg ik een zakje met maïs, ham, champignons en kip, een lekker ontbijtje dus. Met wat bindgaren bleef het prima aan de haak zitten, helaas had de vis er geen zin in. Uiteindelijk toch nog een mooie Leopard Catfish gevangen, welke ook nog eens een record bleek te zijn.

 

Na Pai ging ik terug naar Chiang Mai om daar op Giant Mekong Catfish te vissen. Mijn reishengel bleek hiervoor niet bepaald geschikt en de gids moest er maar een beetje om lachen. Uiteindelijk maar 2 hengels gehuurd inclusief een gids en zijn zoon. Om te oefenen werd ik eerst in de 'baby' vijver gezet. Een voerkorf met broodvlokken en een haak gevuld met blokjes witbrood moest de truc doen. Na enkele minuten ging de oude molen gevuld met 40/00 nylon flink tekeer. Aanslaan, hangen! De gids riep alleen maar 'baby, baby, no problem!' Dat het niet om een zogenaamde 'baby' ging bleek al snel, na 20 minuten kwam de vis eindelijk op de kant. In de volle zon, rond de 35 graden, was het flink zweten! Maar ach, de eerste Catfish was geland. 

Na de middag was de plek waar de 'big boys' zaten vrij en zijn we verkast. Tijdens een heerlijke 'rise with chicken,' moest ik van de gids onmiddelijk komen. Een monster had het aas gepakt en was ermee vandoor. Ja hoor, daar ging ik weer, zeker 20 minuten gingen voorbij voor dat de vis eindelijk zin had om naar de kant te komen. Een gedaante kwam boven en hier was dan eindelijk een vis van formaat. 47 kilo gaf de teller aan!

Daarna nog een van 46 kilo, dit was inmiddels ook nummer 18. De gids had ik een hele dag tot mijn beschikking, maar na 18 vissen was het voor mij mooi geweest! Op de scooter terug naar Chiang Mai en op de terugweg nog even naar een viswinkeltje geweest. Visserslatijn spreken we uiteindelijk allemaal, nog een leuk t-shirt gekocht, want de visspullen waren niet veel goedkoper dan hier.

Een van de laatste dagen was aangebroken en ik wilde nog een keer op zee vissen. Door het vissen met cyankali zijn de koraalriffen totaal verwoest. De big-game visserij schijnt er minimaal te zijn. Het is gewoon een kwestie van zoveel mogelijk mensen op één boot te laten vissen. Hier kwam de reishengel gelukkig wel goed van pas, met gevlochten draad was het vissen op de kleine rovertjes nog enigzinds leuk. Enkele mooie groupers werden er gevangen, verder weinig spectaculairs.

Verder niet gevist, maar wel een ontzettend mooie reis gehad. Het reizen is er heel makkelijk en eten langs de weg kost ongeveer een kwartje. Een scooter huren voor een dag € 2,50. Een overnachting in een hostel circa € 5,--. De volgende vakantie is weer naar Noorwegen met de kayak.

Groet,

Thomas

(binnenkort meer foto's)