HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Junioren starten met derde plaats

Zoals we gisteren hadden voorspeld gaat dit een taai wereldkampioenschap worden. Allemaal sterke landen en iedereen kan winnen en op de laatste plaats eindigen. Vandaag op de eerste wedstrijddag was het dan ook erg spannend, op de winnaar na ……….Spanje!

Die hadden zich gisteren dus echt verstopt. Nu kwamen ze te voorschijn met drie vakoverwinningen, een tweede plaats en een derde. Geen kruit tegen gewassen! Maar de andere landen gaven elkaar tijdens de wedstrijd geen duimbreed toe. Elke minuut wisselde de situatie per vak en niemand kon vertellen hoe dit zou gaan aflopen. Voor het SPRO/Sportvisserij Nederland team zag het er door bijna de gehele wedstrijd niet best uit. Één uur voor het einde van de wedstrijd stonden we zelfs op de laatste plaats. Alleen Lennard onttrok zich aan de malaise, want hij begon al met de eerste draai met een grote dorade en toen de harders op het appel verschenen ving hij er in een half uur zo’n vijf stuks! Later pakte hij er nog twee bij en zorgde voor een verdiende vakoverwinning. De andere jongens moesten lijdzaam toezien hoe de tegenstanders van ons wegliepen …………….. Tot het laatste half uur. Kristiaan had al een paar visjes en één harder, maar ving een kwartier voor tijd nog twee mooie harders erbij, waardoor hij niet laatste maar vierde werd in het vak. Het A-vak, waar Pim stond was erg slecht. Alleen de Spanjaard had in het begin enkele mooie dorades gevangen. In deze sector konden enkele vissen beslissend zijn! Pim was dan ook door de coaches opgedragen om door te gaan tot het laatste moment en laten we daar nu net weer de vruchten van plukken………… Een harder van bijna 500 gram vergreep zich aan Pim zijn aasje en zorgde ervoor, dat  hij zelfs naar een tweede sectorplaats steeg! Kees stond op een vervelend gedeelte van het parkoers. Ook daar werden geen harders gevangen. Hij ving wel zeven tellende visjes, maar kwam 50 gram te kort voor een vierde sectorplaats. Met nog een andere deelnemer, die 35 gram vis meer had voor hem kwam hij op de zesde plaats in zijn vak. En zijn klassering moest meetellen, want Joeri had vandaag zijn dag niet en eindigde kansloos op de laatste plaats in zijn vak. Met al deze verwikkelingen werd het op de weging erg spannend. We schatten een vijfde plaats in, maar het werd een derde! Door dat ene visje bij Kees verloren we zelfs de tweede plaats, maar daar kon hij echt niets aan doen. Kroatië werd achter Spanje nipt tweede en wij kwamen door meer gewicht, maar zelfde aantal klassementspunten op de derde plaats vóór Frankrijk en daar kunnen we gezien de ontwikkelingen van vandaag heel goed mee leven! Vijfde werd Engeland, zesde Italië en op de laatste plaats eindigde Portugal. De tactiek was in ieder geval in orde en opnieuw bleek de Spro Tidal Wave 4.50 hengel met wedstrijdtop een killer ………..

Lennard is op dit moment met een derde plaats de beste Nederlander in het individuele klassement. Pim staat met een tiende plaats ook nog redelijk kort. Morgen gaan we er weer volop tegenaan, want er is nog van alles mogelijk. Spanje zal te sterk blijken, maar alle andere landen zijn nog niet uitgeschakeld in deze sterke competitie voor het podium. Tot morgen met een verslag van de tweede wedstrijddag!

Op de foto’s:

Foto 138  Joeri geconcentreerd

Foto 140  Een overzicht van sector B

Foto 145  Een gedeelte van de buit van Lennard

Foto 146  Kristiaan met de twee belangrijke harders 

 

Namens het Spro/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri