HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Dik verdiend BRONS !!!!!!!!

Het is ons toch nog gelukt! Na een ongelofelijk harde strijd hebben we toch nog een podiumplaats gepakt. Het is de derde plaats geworden en het SPRO/Sportvisserij Nederland team is er erg blij mee. Meer hadden we met deze relatief jonge en onervaren ploeg niet kunnen behalen. Wereldkampioen Engeland had bijvoorbeeld vijf gelouterde junioren bij zich, die al eerder medailles gepakt hebben bij de jeugd onder de zestien jaar. Die hebben wij niet en onze jongens kunnen pas later wk-ervaring opdoen. En Spanje als thuisland had toch wel het nodige voordeel deze keer. Maar met zoveel ervaring binnen de juniorencoaching is er best wel een oplossing te vinden om toch te presteren. Opnieuw een medaille in de zuidelijke streken, na brons in Italië (2011), goud in Montenegro (2012) nu wéér een bewijs dat de Nederlandse junioren kustvissen wél presteren buitenshuis. Geen euforie daarover, maar we maken het toch wel waar!

Vandaag opnieuw een moeilijke wedstrijd. Te rustig weer, 30 graden warm en geen branding. Voor ons niet zo gunstig, maar met de ervaring, die we gisteren hadden opgedaan, hebben we de lijnen opnieuw aangepast: met o.a. nog dunnere zijlijnen ( GAMAKATSU fluo-carbon 14 00/0), GAMAKATSU F31 en F314 en de SPRO Tidalwave met speciale wedstrijdtop als superhengel werden de beste mogelijke materialen ingezet. Iedereen stond echt op scherp en had een tweeledig doel : buurman Frankrijk achter ons houden en Kroatië met twee wedstrijdpunten verslaan. Dat is met glans gelukt. Joeri en Kees wonnen beiden hun vak en Lennard en Kristiaan werden derde in hun vak. Onze afvaller was Pim met een 4e sectorplaats, wat helemaal niet zo slecht was. De vangst bestond voornamelijk uit harders, mormora’s, sargo’s en een enkele dorade.

Na de weging ging de computer echter stuk, waardoor we verder geen uitslagen kunnen geven. Maar de landenklassementen hebben we op basis van de gevangen wedstrijdpunten zelf uitgerekend en daar kan bijna geen fout inzitten ……………. Morgen volgt met een kort verslag van de prijsuitreiking en enkele foto’s van het team de plaatsen van onze jongens individueel!

  

Vandaag:                                                                                                          Totaal:                                

1. Engeland                                                                                                      1. Engeland             9 pnt.

2. Nederland                                                                                                     2. Spanje                 9 pnt.

3. Spanje                                                                                                           3. Nederland  13 pnt.

4. Kroatië                                                                                                          4. Kroatië        14 pnt.

5. Frankrijk                                                                                                       5. Frankrijk     17 pnt.

6. Italië                                                                                                              6. Italië           22 pnt.

7. Portugal                                                                                                       7. Portugal    28 pnt.                                                                                                                                                                                   

Bij dezen willen wij alvast onze grote dank uitbrengen aan Sportvisserij Nederland en SPRO Sports Professionals voor het mogelijk maken van onze “bronzen expeditie”

Op de foto’s de teamleden van het BRONZEN SPRO/Sportvisserij Nederland Team.

Foto  201 Pim Fase

Foto  202 Lennard Noorthoek

Foto  206 Kees Gillissen

Foto  210 Joeri Minderhoud

Foto  214 Kristiaan Minderhoud

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri