HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Laatste update WK junioren

Zoals beloofd nog een laatste bericht van Mellilla van het SPRO/Sportvisserij Nederland team kustvissen junioren. Want de bevestiging van wat wij zelf al berekend hadden kwam rond 19.00 uur, vlak voor de prijsuitreiking en het sluitingsbanket.

Voor wat de landen betreft hebben jullie gisteren al de eindklasseringen al gekregen, maar individueel zijn wij op de volgen de plaatsen geëindigd: Kristiaan 9e, Pim 12e, Kees 14e, Lennard 16e en Joeri 17e! Een keurig resultaat voor deze jonge ploeg. De coaches kijken dan ook tevreden terug op dit afgelopen wereldkampioenschap. Meer heeft er echt niet ingezeten in deze sterke competitie, waar alleen de sterkste kustvislanden aan mee doen. Onze dank gaat nogmaals uit naar Spro Sports Professionals, die ons elk jaar opnieuw met uitstekende materialen op weg stuurt naar een mogelijk nieuw succes. Zonder hen als partner van Sportvisserij Nederland kunnen wij deze prestaties niet leveren. In “Zeehengelsport” en “HetVisBlad” komen we uitgebreider terug op die juiste materiaalkeuze en de manier hoe wij de vis hebben verleid ………………..

Individueel is Ollie Hopkins uit Engeland wereldkampioen geworden, voor twee Spanjaarden. Een prachtige bekroning als afscheid van zijn junioren periode!

Het team wil bij dezen ook alle volgers, zoals de diverse websites en de mensen,die ons telkens weer steunden met hun mailtjes en sms’jes bedanken. We weten in ieder geval dat we er niet alleen voor staan!

Volgend jaar vindt het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren plaats van 1 t/m 9 mei in Frankrijk bij Royan, aan de Atlantische kust. Een nieuwe uitdaging, waarvoor met het Nederlands kampioenschap van a.s. zaterdag aan Domburg een eerste selectie plaats vindt. De beste deelnemers per vak gaan dan weer door naar de topcompetitie, waar dan het nieuwe team voor volgend jaar tot stand komt.

Op de foto’s:

Foto 228  Het bronzen team op het podium

Foto 230  Kees ving de grootste vis van het toernooi

Foto 239  Nog even poseren ………………

 

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri